Intel нарешті показала десктопну відеокарту Intel ARC

Через тривалий дефіцит та завищені ціни на відеокарти NVIDIA та AMD спроба Intel вийти на цей ринок зі своїм рішенням Intel ARC серйозно цікавить геймерів – наскільки конкурентоспроможними виявляться GPU компанії, яка не виробляла дискретні відеокарти вже кілька десятиліть?

Учора, 30 березня Intel заявила про доступність мобільних GPU Intel ARC 3 (як і було анонсовано ще у лютому), а також розкрила зовнішній вигляд десктопних відеокарт та їх доступність.

Так, перші відеокарти Intel ARC очікуються вже влітку (так само як і потужніші версії мобільних GPU – Arc 5 та Arc 7). Щоправда, реліз має назву Limited Edition, і наразі невідомо, чи це стосується обмеженої кількості відеокарт, що надійде у продаж, чи характеру самих відеокарт від виробника (аналогічно відеокартам NVIDIA в серії Founder’s Edition).

На жаль, крім красивого рендера відеокарти, ніякої додаткової інформації оприлюднено не було: можна розгледіти лише двохслотовий дизайн, систему подвійних кулерів та один роз’єм HDMI й три – DisplayPort. Крім того, якщо рендер відповідає дійсності, можна зробити припущення, що у десктопного Intel ARC немає додаткового роз’єма живлення. Ніякої офіційної інформації щодо характеристик та цін також наразі немає – це явно заслуговує на окремий інфо-привід, на думку Intel.

Більше коментарів!