В середині лютого канадський репортер та режисер Крістіан Боріс запустив продаж стікерів для допомоги благодійним організаціям, що допомагають дітям-сиротам. На стікерах зображена Богоматір з українською символікою, що тримає в руках джавелін. За перший тиждень, ще до початку російського вторгнення, репортеру вдалося зібрати більш ніж $25 тис.

Вартість стікера становить $10, і спочатку Крістіан Боріс планував зібрати $30 тис. – але зараз, через місяць після запуску продажів, зібрана сума перевищила $1 млн. Такий успіх був зовсім неочікуваний, і Крістіану довелося займатися розв’язанням операційних питань, підтримкою клієнтів та логістикою – стікери розходилися тисячами, а його банківські рахунки навіть були тимчасово заблоковані, тому що банки вирішували, нібито Крістіан Боріс займається відмиванням грошей.

Через такий успіх Крістіан вирішив розширити цілі благодійності – якщо з початку гроші призначалися для дітей-сиріт, згодом він вирішив також допомагати жертвам насильства. Крім канадського фонду HelpUsHelp, Крістіан також працює з 2402.org, який допомогає журналістам в Україні. За межами проєкту “Святий Джавелін” Боріс співпрацює ще й з Ukrainian World Congress, який представляє українську діаспору в усьому світі; зокрема він допоміг організації з постачанням допомоги в Україну: аптечок, бронежилетів, кевларових касок тощо.

Зазначимо, малюнок “Святий Джавелін” не є оригінальною роботою самого Боріса, його створив український дизайнер зі Львову, який працює на Крістіана та адаптував картину американського художника Кріса Шоу 2012 року – “Madonna Kalashnikov”.