Світова індустрія комп’ютерних чипів, включаючи гіганта Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), почала припиняти продажі напівпровідників в Росію через санкції США.

Адміністрація Байдена оголосила про санкції в четвер, заявивши, що вони припиняють більш ніж половину російського імпорту високотехнологічних продуктів і зменшують здатність країни диверсифікувати свою економіку та підтримувати свої війська.

Заборона, яку також вводять основні союзники США, покликана придушити поставки оборонним та іншим покупцям високотехнологічних продуктів в секторах аерокосмічних та морських технологій, але не блокувати поставки споживчої електроніки, заявили в адміністрації Байдена.

TSMC призупинила всі продажі в Росію та третім сторонам, які, як відомо, постачають продукцію в Росію, поки вона перевіряє правила санкцій, щоб забезпечити їх повну відповідність, повідомила на умовах анонімності особа, знайома з бізнесом компанії.

У заяві TSMC повідомила, що «повністю віддана дотриманню нових оголошених правил експортного контролю». За інформацією джерел, компанія вже призупинила виробництво «розроблених» у Росії процесорів «Ельбрус».