Мобільні оператори в США відключають мережі 3G

Мережі 3G з’явилися в США у 2002 році та швидко розвивалися разом зі смартфонами. Пізніше мобільні оператори перейшли на 4G, а нещодавно розпочався перехід на зв’язок 5G.

Згідно з місцевою статистикою, лише невелика кількість абонентів все ще користується мережами 3G. Наприклад, 99% абонентів Verizon вже перейшли на 4G LTE чи 5G. AT&T також стверджує, що менше ніж 1% мобільного трафіку припадає на 3G.

Вчора компанія AT&T закрила свою мережу 3G. Це відключення є частиною плану використання частот, що звільнилися, для мереж 4G і 5G. Оператори T-Mobile і Verizon мають намір зробити те саме в цьому кварталі.

Щоб прискорити перехід на 4G та 5G без порушення зв’язку абонентів, AT&T надає безплатні телефони на заміну наявним у багатьох власників. За словами компанії, повідомлення розсилалися різними каналами протягом двох років, тому більшість клієнтів мали час для плавного переходу на нову технологію.

Однак зміни у мобільному зв’язку торкнуться не тільки власників старих телефонів, а також користувачів бездротових систем безпеки та інших послуг та пристроїв, зазначає CNN у своєму звіті. Це стосується користувачів електронних книг на кшталт Amazon Kindle з підтримкою 3G, “звичайних” телефонів та застарілих смартфонів на базі Android, а також iPhone 5 та старіших моделей від Apple.

Крім того, перестануть працювати домашні бездротові сигналізації та всіляке медичне обладнання — наприклад, детектори падіння для людей похилого віку — і деякі автомобільні системи аварійного сповіщення. Експерти попереджають, що певне обладнання доведеться повністю замінити. В інших випадках можуть бути запропоновані додаткові адаптери із сучасними модемами.

Більше коментарів!