Хоча підприємства насправді не скоротили офісні площі під час пандемії COVID-19 та деякі компанії, можливо, очікують, що працівники повернуться незабаром, багато співробітників захопилися роботою з дому. Про це пише видання Business Insider. Пандемія ще далека від завершення, але схоже, що занепокоєння COVID-19 стає все менш важливою причиною для людей працювати з дому. Натомість багато хто обирає цю модель праці лише тому, що їм подобається дистанційна робота.

“Серед тих, у кого є робоче місце поза домом, 61% зараз каже, що вирішують не відвідувати своє робоче місце, тоді як 38% кажуть, що вони працюють вдома, тому що їхнє робоче місце закрите або недоступне для них, — повідомляє новий звіт дослідницького центру Pew. — раніше під час пандемії все було навпаки: 64% сказали, що працюють з дому, оскільки їхній офіс закритий, а 36% сказали, що обирають працювати вдома.”

Аналіз Pew заснований на результатах опитування 5889 зайнятих дорослих людей в США, які мають одну основну роботу. Результат більш широкого січневого опитування включає 10 237 дорослих американців.

Крім того, 76% працівників з уже відкритими офісами повідомили, що їхня “головна причина” для віддаленої роботи весь або більшу частину часу пов’язана з тим, що вони віддають перевагу цьому стилю роботи. У жовтні 2020 року про це сказали 60% опитуваних. Менше половини (42%) в опитуванні в січні 2022 року вказали занепокоєння щодо впливу коронавірусу, як причину для роботи з дому. Це менша частка, ніж 57% у жовтні 2020 року.

Деякі працівники з дітьми молодше 18 років сказали, що догляд за дітьми був приводом залишатися вдома. Порівняно з жовтнем 2020 року таких менше, але для декого це все ще актуально — 45% у 2020 році проти 32% у 2022.

“Ми бачимо, що робота з дому спрацювала для людей, — сказала Insider Джуліана Горовіц (Juliana Horowitz), заступник директора з досліджень Pew Research Center та співавтор нової доповіді. — Ми бачили це навіть у 2020 році, коли це був швидкий перехід на віддалену роботу. Також ми побачили, що здебільшого люди вважали, що їм легко мати те, що їм потрібно для роботи вдома й продовжувати дотримуватись термінів та бути продуктивним. Ми продовжуємо бачити це сьогодні, і люди сприймають дистанційну та віддалену роботу як те, що може допомогти їм збалансувати робоче та сімейне життя. Це те, що люди хотіли б продовжувати робити після закінчення пандемії.”

Як і робота в офісі, віддалена робота має свої переваги. Згідно зі звітом, 59% американських працівників, які здатні виконувати свою роботу з дому, повідомили в опитуванні в січні 2022, що вони працювали вдома більшу частину або весь час. Це менше, ніж 71% у жовтні 2020 року. Але робота вдома може бути ідеальним варіантом для батьків, які займаються доглядом за дітьми, або для людей, які хочуть заощадити на поїздках на роботу. Відповіді на опитування від Pew Research висвітлюють деякі інші позитивні сторони дистанційної роботи.

64% сказали, що робота з дому полегшує баланс між роботою та особистим життям, а 16% працюючих вдома принаймні деякий час стверджують, що такий вид дистанційної роботи ускладнює її. Цей баланс може бути хорошою новиною для працівників, які намагалися керувати розмежуванням між роботою та іншою частиною життя. Як сказала Горовіц засновуючись на даних інших досліджень Pew Research: “ми знаємо, що гнучкість та вміння збалансувати роботу та особисте життя були дуже пріоритетними для працівників ще до пандемії”.

Та люди, які нещодавно працюють віддалено, принаймні деякий час відчувають себе продуктивними — 44% відповіли, що “вам легше виконувати роботу й дотримуватись термінів”, але 10% сказали, що це важче. Як зазначає FlexJobs, менша кількість перерв та тихий простір сприяють віддаленій продуктивності.

Однак 60% сказали, що відчувають себе менш зв’язаними зі своїми колегами через роботу вдома, й лише 4% сказали, що відчувають себе більш пов’язаними. Горовіц зазначила, що Pew не запитав, що респонденти мали на увазі під терміном “пов’язаний” — чи інтерпретували вони це питання, як особисті зв’язки з колегами, чи щось інше. Іншими негативними сторонами за результатами опитування можуть бути вигорання або мікроменеджмент з боку керівників відділів.

Не дивлячись на деякі негативні моменти, пов’язані з дистанційною роботою, це та інші опитування свідчать про те, що віддалені працівники хочуть продовжувати цю гнучку угоду та отримувати пов’язані з нею переваги.

“З огляду на те, що [працівники] сказали нам під час опитування, — додає Горовіц, — з точки зору переваг на майбутнє, доки роботодавці дозволяють дистанційну роботу, здається очевидним, що це те, що працівники бачать, як перевагу.”