Компанія OnePlus офіційно представила Nord 2 CE (або Core Edition) з ще більш доступною версією торішнього середньобюджетного ґаджета з непоганим обладнанням.

Nord 2 CE може запропонувати шанувальникам доступний пристрій, який використовує багато з того, що зробило серію Nord такою популярною у деяких регіонах. Цього разу смартфон бере більшу частину від 2-го покоління Nord та позбувається зайвого.

Представлено OnePlus Nord 2 CE з Android 11, Dimensity 900 та 65-ватною швидкою зарядкою

Для початку OnePlus Nord 2 CE має 6,43-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю FHD+ та частотою оновлення зображення у 90 Гц. Його захищає Gorilla Glass 5. Під склом також є оптичний сканер відбитків пальців. 

OnePlus продовжує використовувати процесор MediaTek, але цього разу це Dimensity 900. Його доповнюють 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ накопичувача UFS 2.2. Смартфон також отримав 3,5-міліметровий порт для навушників.

Представлено OnePlus Nord 2 CE з Android 11, Dimensity 900 та 65-ватною швидкою зарядкою

Акумулятор місткістю 4500 мА•год складається з двох частин. Цього разу від Warp Charge відмовилися на користь взаємозамінної технології Oppo потужністю 65 Вт «SuperVOOC». Тож повністю зарядити OnePlus Nord 2 CE можна менше ніж за 35 хвилин.

Блок камер складається з 64-мегапіксельного основного сенсора, 8-мегапіксельного надширококутного та 2-мегапіксельного макро. Роздільна здатність фронтальної камери становить 16 мегапікселів. Тут є функції Nightscape та Dual-View, але функції Hasselblad не включені, оскільки ця камера не сертифікована шведським виробником.

OnePlus Nord CE 2 поставляється з встановленою OxygenOS 11.0 на Android 11. OnePlus заявила, що OxygenOS 12.0 та Android 12 будуть доступні пізніше у 2022 році з додатковими оновленнями ОС й доступними виправленнями безпеки протягом 3 років.

Представлено OnePlus Nord 2 CE з Android 11, Dimensity 900 та 65-ватною швидкою зарядкою

У Європі OnePlus Nord CE 2 буде доступний у кольорах Gray Mirror та Bahama Blue. Попередні замовлення почнуться 3 березня безпосередньо на вебсайті OnePlus, а коштувати смартфон буде приблизно $400.