Counterpoint: 25% всіх автомобілів буде підключено до 5G вже через 3 роки

Кожен четвертий підключений автомобіль буде оснащений модулем зв’язку 5G до 2025 року, згідно з прогнозом аналітичної компанії Counterpoint Technology Market Research. “Підключені” автомобілі за термінологією – це автомобілі, які можуть обмінюватися даними через стільникові мережі.

У 2021 році автомобільна промисловість дуже постраждала від нестачі електронних компонентів. Багато компаній були змушені зупинити виробництво чи внести зміни до комплектації автомобілів. Наприклад, BMW та Renault продавали деякі моделі без цифрових дисплеїв, а Nissan та Ford – без навігаційних систем.

Щодо сегмента підключених автомобілів, то він залишається відносно стабільним. Минулого року 90% всіх проданих автомобілів, оснащених модулем стільникового зв’язку, підтримували технологію 4G/LTE. Водночас почали з’являтися перші автомобілі з чипом 5G. Аналітики очікують, що до 2025 року кожен четвертий підключений автомобіль (25%) буде оснащений модулем 5G.

Найбільшим постачальником підключених автомобілів у середині поточного десятиліття буде Volkswagen Group з часткою близько 16,4%. Toyota займає друге місце з часткою 11,9%, а GM – третє місце з часткою 8,8%. В цілому, ринок підключених автомобілів швидко зростатиме в найближчі роки.

Більше коментарів!