Facebook перейменувала “стрічку новин” просто на “стрічку”

У вівторок в офіційному обліковому записі застосунку Facebook App у соцмережі Twitter було оголошено, що “Стрічка новин” перейменовується у просто “Стрічку”. У своєму коментарі виданню The Verge компанія пояснює, що це “просто зміна назви, щоби краще показати різноманітний контент, який люди бачать у своїх стрічках”.

Це рішення можна розглядати як спробу з боку Meta очистити FB від репутації “центру дезінформації” – компанія буквально прибрала новини зі стрічки новин. Але в інших частинах застосунку FB подвоює своє бажання працювати саме у якості джерела новин.

Паралельно із перейменуванням стрічки компанія оголосила, що запускає службу Facebook News у Франції. Таким чином, перейменування стрічки новин дозволить відокремити звичайні повідомлення — які включають оновлення від друзів, груп, сторінок, подій та іншого — від розділу новин FB.

Команда незалежних журналістів допомагатиме курувати Facebook News у Франції, щоб забезпечити “справедливий огляд новин, що публікуються”. Крім того, FB стала самостійним видавцем завдяки Bulletin, своїй підбірці інформаційних бюлетенів.

Більше коментарів!