Motorola показала пристрій з 5G для носіння на шиї, призначений для живлення легких гарнітур віртуальної та доповненої реальності. Зокрема розумних окулярів ThinkReality A3 її материнської компанії Lenovo, повідомляє Engadget. Пристрій дуже схожий на телефон з ремінцем для шиї та оснащений процесором Snapdragon 8 Gen 1, батареєю місткістю 5000 мА⋅год, сенсорною панеллю, слотом для SIM-карти, динаміками та рядом датчиків, включаючи гіроскоп та акселерометр. Motorola співпрацює з Verizon, щоб надати пристрою можливості підключатися до мережі mmWave 5G.

Ідея полягає в тому, що пристрій, для якого Motorola не надає офіційної назви, зможе діяти як «мозок» та живлення для підключеної гарнітури віртуальної чи доповненої реальності. Позбавившись таких компонентів, як процесор і важка батарея, сама гарнітура може стати легше і зручніше в носінні. Наприклад, розумні окуляри ThinkReality A3 від Lenovo, як правило, призначені для живлення від ноутбуків, але використання їх з пристроєм на шиї може зробити їх набагато портативнішими.

Судячи з зображення, пристрій з 5G та місткою батареєю на шиї виглядає трохи безглуздо, як і різні динаміки з шийним ремінцем, що з’явилися протягом багатьох років. Але Motorola спеціально називає корпоративних користувачів одними зі своїх ключових клієнтів. У своїй заяві віцепрезидент Verizon з технологій пристроїв Браян Мекум згадує «спортивні тренування та досвід уболівальників, а також масштабованість VR-кінотеатрів» як деякі потенційні варіанти використання пристрою. Таким чином, користувачі можуть виглядати трохи безглуздо в цьому аксесуарі, але теоретично вони будуть оточені натовпом, одягнених у те саме.

Хоча рекламне зображення показує, що пристрій використовується з Lenovo ThinkReality A3, в Motorola кажуть, що він також призначений для роботи з іншими розумними окулярами. Повідомляється, що він сумісний із платформою Qualcomm Snapdragon VR, віртуальним Ethernet-протоколом поверх інтерфейсу USB від Microsoft, а також має порти USB Type-C та DisplayPort 1.4.

Поки що немає інформації про те, скільки коштуватиме аксесуар, коли він буде доступний або хто може стати його першим корпоративним клієнтом. Але Браян Мекум із Verizon повідомив, що компанія веде переговори з партнерами у сфері роздрібної торгівлі, спортивних ліг та освіти.