Ми вже давно звикли до того, що книжки Стівена Кінга екранізують по декілька разів і з часу перших адаптацій пройшло вже досить часу, щоб спробувати знову. Цього разу прийшла черга класичного фільму 1984 р. «Та, що породжує вогонь» / Firestarter з маленькою Дрю Беррімор. Однойменний ремейк/ребут від Blumhouse Productions / Universal Pictures вийде у кінотеатрах та на сервісі Peacock вже 13 травня 2022 р. Дивимося трейлер.

У головній ролі маленької Чарлі Макґі, яка не може контролювати свої емоції та завдає шкоди оточуючим, знялася юна американська актриса Райан Кіра Армстронг. Вона виглядає трохи доросліше (старше) ніж героїня Кінга, чи Дрю Беррімор у фільмі 1984 . Армстронг вже 11 років, а не 8 як було Чарлі Макґі та Дрю Беррімор. У ролі батька Чарлі, Енді Макґі, знявся актор Зак Ефрон, знайомий глядачам за фільмами Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019) та Baywatch (2017).

Режисером стрічки став маловідомий Кит Томас, а ось за саундтрек відповідає легендарний Джон Карпентер. Так, режисер Halloween (1978), The Fog (1980), The Thing (1982), Christine (1983), ще й дуже відомий композитор. Цього разу метр, якому вже виповнилося 74 роки, працює разом з сином Коді Карпентером й своїм похресником музикантом Деніелом Девісом.

Трейлер в цілому співпадає з текстом роману «Та, що породжує вогонь» та сюжетом фільму 1984 р., хоч деякі зміни тут є. Подивимось, як воно буде у повній версії.