Сервери українського MMO-шутера Survarium будуть відключені наприкінці травня 2022 р.

Про це йдеться в офіційній заяві команди Vostok Games.

Майже через десять років з моменту старту настав час перегорнути сторінку проєкту Survarium. Це рішення ми виношували давно, але відкладали максимально, тому що розуміли, наскільки важливим та рідним проєкт став для багатьох із вас. І це рішення, ухвалене з болем у серці.

Ми неймовірно вдячні всім без винятку гравцям, які були з Survarium протягом усієї його історії – за вашу підтримку, конструктивну критику, за час, приділений грі – це були чудові роки разом! Ми віримо та сподіваємося, що продовжимо цей спільний шлях і надалі – у нових проєктах Vostok Games. Підписуйтесь на наші групи у Facebook та Twitter та слідкуйте за анонсами, щоб першими отримати доступ до нових ігор студії. Окремо хочеться відзначити тих гравців, хто зробив вагомий внесок у розвиток проєкту Survarium. Ваші зусилля та допомога не залишаться забутими!

А поки що план такий:

До кінця березня гра працюватиме як і раніше: ми продовжимо випускати оновлення, причому більша частина змін буде на основі ваших пропозицій та прохань в офіційному Discord-каналі Survarium. Працюватиме служба техпідтримки та веб-магазин.

На початку квітня ми припинимо надавати техпідтримку та відключимо монетизацію (веб-магазин та внутрішньоігровий магазин), але ігрові сервери продовжать функціонувати. Ми нарахуємо всім гравцям по 50 000 золота та 500 000 срібла, щоб кожен міг придбати та випробувати будь-яке екіпірування та зброю на свій розсуд.

Нарешті, у середині травня ми розпочнемо ігрову подію, присвячену закриттю гри. Після завершення цієї події сервери гри будуть зупинені. Гра також буде прибрана з сервісу Steam.

Після відключення серверів гри команда Vostok Games зосередиться на роботі над новим проєктом.

Дякуємо ще раз за вашу підтримку усі ці роки!
Завжди ваша,
Команда Survarium

Нагадаємо, Survarium – це сесійний MMO-шутер київської студії Vostok Games, який вийшов у Дочасному доступі Steam ще 2 квітня 2015 р. Весь цей час гра оновлювалася, але так і не дісталася до релізу. Піковий онлайн Survarium у Steam, 4340 гравців, був зафіксованний у квітні 2015 року, починаючи з 2018 року число гравців в онлайн не підіймалося вище 1000.

Студія Vostok Games була створена у березні 2012 року вихідцями з GSC Game World після закриття першої ітерації проєкту S.T.A.L.K.E.R. 2. Крім проєкту Survarium, який багато гравців вважали сесійною багатокористувацькою версією S.T.A.L.K.E.R., Vostok Games у лютому 2019 року випустила Королівську битву Fear The Wolves, яка була прохолодно зустрінута пресою та гравцями.

Більше коментарів!