З 7 лютого 2022 р. Ford Motor призупиняє або скорочує виробництво на восьми заводах у США, Мексиці та Канаді через обмеження постачання мікросхем, повідомила Reuters речниця компанії. Це відбулося через день після того, як Ford попередив, що дефіцит мікросхем призведе до зниження обсягів виробництва автомобілів у поточному кварталі.

Виробництво на заводах у Мічигані, Чикаго та в Куаутітлані (Мексика), буде припинено. У Канзас-Сіті виробництво пікапів F-150 буде припинено, а зборка фургонів Transit скоротиться до однієї зміни.

В одну зміну або за скороченим графіком будуть працювати фабрики у Дірборні, Кентуккі та Луїсвіллі, одночасно припиниться понаднормова робота на заводі в Оквіллі (Канада).

Акції Ford впали 4 лютого після того, як автовиробник опублікував менший, ніж очікувалося, квартальний дохід і прогнозував повільніше відновлення виробництва автомобілів у 2022 році, ніж їх конкурент General Motors. Однак у компанії заявили, що очікують, що обсяги виробництва автомобілів значно покращаться у другій половині року.