Всі сучасні електрокари заряджаються однаково, в старій знайомій манері: власнику автівки потрібно відкрити спеціальний люк так під’єднати живлення, наче зі звичайною машиною та шлангом з пальним. Деякі компанії намагаються автоматизувати цей процес за допомогою роботів. Але Continental Engineering Services та австрійський стартап Volterio пішли трішки іншим та зручнішим шляхом.

Компанії розробляють варіант низькопрофільної плити, яка встановлюється на підлозі. Виглядає це як індукційна зарядна станція для смартфонів, та працює за іншим принципом. 

Коли авто опиняється на місці зарядки, наприклад, в домашньому гаражі, роботизована платформа самостійно фізично стикується з машиною, що дозволяє запобігти втраті потужності індукційної зарядки. За допомогою радіозв’язку, стикувальні елементи самостійно визначають один одного та без участі власника з’єднуються між собою.

Continental займається розробкою “розумної” зарядної станції для електромобілів

До того ж конструкція не є вибагливою, оскільки здатна компенсувати відхилення при паркуванні до 30 см від ідеальної позиції та працювати незалежно від кута, під яким припарковано автомобіль. Тож водії можуть невимушено припаркуватися без необхідності точно вирівнювати автомобіль над зарядним пристроєм.

Continental займається розробкою “розумної” зарядної станції для електромобілів

Розробкою самої системи займається Volterio, яка має підготувати пристрій до середини 2022 року, а Continental завершить його та розпочне масове виробництво вже до 2024 року. Виготовлятимуть таку зарядку в Німеччині.

У планах є два етапи розповсюдження. Спочатку буде запропоновано систему для наявних електрокарів та власників приватних домогосподарств. Потужність таких зарядок складатиме 22 кВт. Пізніше буде представлено версію для публічних стоянок з підтримкою швидкісної зарядки — 50 кВт. Така станція другої версії також зможе складатися в підлогу, коли вона не використовується.