Gran Turismo 7 виходить вже через місяць: що показала Sony на State of Play

Чергова відеопрезентація State of Play, яку Sony провела учора, була присвячена всього одній грі. Зате якій! На глядачів чекала півгодинна розповідь про, мабуть, найочікуваніший ексклюзив Sony цього року – Gran Turismo 7.

Чергова частина легендарного автосимулятора виходить у 25-ту річницю серії: найперша гра, Gran Turismo: The Real Driving Simulator для PS1, вийшла у Японії у 1997 р. Розробник обіцяє, що це буде “найповніша” Gran Turismo з усіх, в яку зможуть грати як хардкорні фанати серії, так і новачки.

На старті в Gran Turismo 7 буде доступно понад 400 автомобілів, 34 локації по всьому світу та більше ніж 90 варіантів трас, з подальшим додаванням нових машин та треків в апдейтах. До речі, розробник обіцяє повернення легендарних треків, як-то Trial Mountain, Deep Forest та High Speed Ring.

Головним екраном у грі стане “Світова карта”, де гравці зможуть придбати нове авто у “супермаркеті брендів” Brand Central — у ньому буде доступно більше ніж 300 авто від 50 брендів, починаючи з 2001 року випуску. Якщо коштів на нову модель не вистачає, можна буде звернутися до “продавця вживаних автомобілів”. Його асортимент буде оновлюватися кожного дня і включатиме не тільки дешеві машини, але й “раритетні” моделі, ціни на які будуть вищими ніж коли вони тільки надійшли у продаж — наприклад, японські спорткари 80-х. І останній “магазин” у грі — “продавець легендарних авто”, де можна буде знайти справжній антикваріат або унікальні авто.

Класичний режим кампанії також повертається — гравець починає гру, купуючи дешеву “малолітражку”, після чого заробляє гроші в перегонах та оновлює свій автопарк. Нововведенням сьомої частини стане Gran Turismo Cafe, що знаходиться у центрі карти. У ньому гравці будуть знайомитися з історією брендів та колекціонувати авто, заповнюючи “автомобільне меню” шляхом виконання різних завдань.

Режим редактора перегонів дозволить створювати власні варіанти змагань, з налаштуванням погодних умов, штучного інтелекту та категорій авто. Повернеться добре відомий всім GT-фанам режим License Tests — тож у Gran Turismo 7 ви знов зможете “вбити” цілий вечір, намагаючись отримати “золото” в особливо складному заїзді. Крім того, у грі з’являться Mission Races, де гравцям запропонують унікальні події — наприклад, дрегрейсинг або дрифт.

Багатокористувацька гра буде містити традиційний локальний кооператив на двох через розділений екран (split screen) та онлайновий режим.

Що стосується візуальної складової — розробник обіцяє фотореалістичну графіку з використанням трасування променів, складну систему генерації погодних умов, формування хмар, зоряного неба тощо.

Звісно, PS5-версія Gran Turismo 7 буде підтримувати функції контролеру DualSense — за допомогою Haptic Feedback гравець зможе відчути рух автомобіля різними типами поверхні та роботу двигуна, а адаптивні тригери передадуть відчуття різного типу опору педалей у різних машинах та роботу системи ABS.

Як Sony й обіцяла, до релізу гри лишився всього один місяць: Gran Turismo 7 вийде на PS4 та PS5 вже 4 березня 2022 р.

Більше коментарів!