Інтернет-мозаїка / Веб-календар. Нью-Йорк Street View у 1940 та 1980 рр.

2 лютого 1653 року, тобто 369 років тому, Новий Амстердам, голландське поселення у Новому Світі, отримало муніципальні права, тобто стало містом. Сусіднє поселення Новий Гарлем (на честь голландського Гарлема неподалік Амстердама), відоме нам зараз як район Нью-Йорка Гарлем, було визнано містом через 5 років, у 1658 р.

Усього через 11 років, 6 вересня 1664 року, історія голландської Америки закінчилася. Новий Амстердам капітулював і контроль над колишньою Новою Голландією перейшов до Англії. Новий Амстердам був перейменований на Нью-Йорк.

На жаль, з часів Нового Амстердаму у Нью-Йорку нічого не залишилось, останній будинок за адресою Вільям Стріт 120 протримався до середини XIX століття. Але завдяки сучасним технологіям ми можемо подивитися, як Нью-Йорк виглядав у 1940-х та 1980-х роках.

Використовуючи численні фотографії, які муніципальні служби міста робили у ті періоди, ентузіасти розробили сайти, на яких ми можемо розглядати старий Нью-Йорк майже як на Google Street View. Ось вони – Нью-Йорк 1940-х та Нью-Йорк 1980-х. Приємної подорожі.

P.S. Схожа мапа є і для Києва, але світлин на ній набагато менше, до того ж їх чомусь не можна збільшувати.

Більше коментарів!