На Reddit опубліковано зображення нового інтерфейсу Android Auto. Майбутнє оновлення нагадує Apple CarPlay

Все більше автівок нині підтримують з’єднання зі смартфоном водія, що дозволяє користуватися зручною навігацією, отримувати дзвінки та сповіщення на мультимедійному дисплеї, слухати музику та подкасти, давати команди голосовому асистенту тощо. І все це дуже зручно у повсякденному користуванні.

Останнє велике оновлення інтерфейсу Android Auto було у 2019 році. Наразі Google працює над новою версією, зображення якої знову з’явилося в інтернеті, демонструючи значущі зміни. І кодова назва збірки звучить непогано — Coolwalk.

Тож найбільшим оновленням в Android Auto стане поява робочого простору, де з одного боку дисплея буде навігація, а з іншого — пара віджетів зі швидким доступом до інших застосунків. Подібне є в Apple CarPlay. Це дозволить водію швидше отримувати доступ до потрібних у цей момент додатків та менше відволікатися від дороги. А за кермом це критично важливо.

Також зазнали змін й інші елементи дизайну. Наприклад, в оновленні буде перероблений статусний рядок (або краще назвати його “кутком”) з інформацією про час, стан підключення до мережі та батареї. Ще з корисного буде функція швидкого відбою вхідного дзвінка з можливістю відповісти повідомленням.

Також зазначають, що новий Android Auto дозволить відзеркалювати зображення з екрана смартфона. Хоча й з деякими обмеженнями типу картинки з Netflix. Навіщо взагалі це потрібно поки незрозуміло. Але нагадаємо, що дивитись відео або в цілому відволікатись на телефон під час керування — завжди погана та небезпечна ідея.

Наразі немає точної інформації, коли саме оновлений інтерфейс Android Auto дістанеться користувачам.