Foxconn розпочне контрактний випуск електромобілів у США влітку 2022 року

Тайванська компанія Foxconn, відома тим, що збирає iPhone для Apple, підтвердила підготовку до випуску електричних пікапів Endurance від Lordstown Motors. Американський завод Foxconn організує виробництво електромобілів найближчими місяцями, після чого почне розсилати Endurance клієнтам автомобільного стартапу. Перші поставки очікуються у другій половині поточного року, повідомляє Electrek.

Lordstown Motors та Foxconn мають дуже незвичний формат співпраці. У 2018 році стартап придбав у General Motors фабрику у Лордстауні, штат Огайо, і збирався налагодити там випуск власних електромобілів. Проте через низку невдач не впорався з поставленим завданням, після чого продав виробничі потужності за $230 млн промисловому гіганту Foxconn. Останній запустив підготовку заводу до контрактного виробництва електромобілів, причому Lordstown Motors на тривалий строк зарезервувала під себе частину його потужностей.

Таким чином, автопідприємству вдалося зберегти автомобільний бізнес та майданчик для виробництва. Але за стратегічно важливі рішення щодо фабрики тепер відповідає Foxconn — контрактний виробник із Тайваню допомагає стартапу налагодити ланцюжки поставок, веде переговори з постачальниками комплектуючих та керує самим заводом, не являючись материнською компанією Lordstown Motors.

За словами Янга Лю, голови Foxconn, такий варіант партнерства виявився продуктивним для обох сторін. Тайванська компанія вже готується до виробництва першої партії пікапів Endurance. Якщо заявлений графік вдасться зберегти, завод налагодить стабільний випуск електромобілів ближче до другої половини цього року. Тоді ж машини почнуть надходити першим попереднім замовникам.

Крім випуску пікапів від Lordstown Motors, Foxconn також активно працює над власним електроавтобусом Model T, але ці проєкти ніяк не пов’язані між собою. Діяльність промислового гіганта на території США поки що обмежена виробництвом Endurance, у той час, як автобус націлений на країни Азії та випускатиметься на Тайвані.

“Наш електробус власної розробки готується вийти на дороги у Гаосюні, південний Тайвань, а електричні пікапи, виготовлені у співпраці з Lordstown Motors, почнуть постачатись у другій половині поточного року”, – заявив голова Foxconn.

Характеристики майбутнього електроавтобусу Foxconn включають дальність на одній зарядці до 400 км, швидкість до 120 км/год, а також здатність долати підйоми з 25%-крутістю.

Що стосується самого Endurance, то модель Lordstown Motors – це електричний пікап, який конкуруватиме з Tesla Cybertruck та Ford F-150 Lightning. Електромобіль заявлений із потужністю 600 к. с., якої буде достатньо, аби буксирувати за собою 3,4 тонни вантажу на ухилах з крутістю до 30%, максимальною швидкістю у 130 км/год, запасом ходу 400 км і відносно доступною стартовою ціною у $52,5 тис.

Серед його головних переваг — кожне колесо матиме власний вбудований електромотор, завдяки чому електромобіль буде “суттєво дешевшим й простішим в обслуговуванні, а також більш надійним, ніж конкурентні рішення”, й зможе легко долати у тому числі бездоріжжя. У пікапі з комфортом розмістяться п’ять осіб. На повільну зарядку електрокару піде до 10 годин, при цьому автівка також підтримуватиме швидку зарядку, яка дозволить поповнювати її батарею на 80% приблизно за годину.

Більше коментарів!