Зібралися в Емірати? Залиште свій DJI вдома – в країні повністю заборонили польоти дронів

Під заборону потрапили не тільки дрони, на кшталт всім добре знайомих DJI, а й польоти на легких повітряних суднах на зразок планерів. Розбираємося, у чому проблема.

У недавній атаці на нафтовий об’єкт та аеропорт в Абу-Дабі брали участь “балістичні ракети та начинені вибухівкою безпілотники”, хоча з повідомлень неясно, якого розміру та моделі були ці безпілотники. Відповідальність за напади взяло на себе ісламістське угруповання “Хуті”, яке нині контролює значну частину найближчого Ємену і веде боротьбу з коаліцією сил, що підтримуються арабськими країнами, включаючи ОАЕ.

Члени угруповання “Хуті” вже використали невеликі безпілотники у низці попередніх нападів на арабські країни, зокрема на ОАЕ та Саудівську Аравію. Але удар, завданий минулого тижня, є ескалацією напруженості. Це перший випадок, коли ОАЕ офіційно визнали подібні атаки, і перший випадок, коли вони виявилися смертельними – троє людей загинули та шість отримали поранення.

Заборона була оголошена Міністерством внутрішніх справ у суботу і поширюється не тільки на дрони на кшталт DJI, а у тому числі на легкі апарати, такі як планери. У своїй заяві міністерство не згадало про нещодавні напади, але послалося на “неправомірне використання, помічене останнім часом” у випадках, коли пілоти дронів “вдиралися в зони, де такі види діяльності заборонені”, та необхідність “забезпечити безпеку життя та майна”.

Отже, якщо найближчим часом ви збиралися відвідати ОАЕ, радимо залишити свій комплект DJI вдома. Зрештою, ця країна славиться своїми високими будівлями, тож мальовничі краєвиди вам все одно забезпечені.

Більше коментарів!