Електромобіль Porsche 356 Electrogenic: класичний кузов та сучасний електропривод

Досить часто фанати класичних автомобілів кажуть про те, що сучасні електромобілі позбавлені «душі» та втрачають свою оригінальність. Проте є безліч прикладів зворотного – коли електромотори дозволяють подарувати «друге життя» класичним моделям. У цьому – випадку Porsche 356, про що розповідає AUTOCAR.

Це новий проєкт від компанії Electrogenic (Оксфордшир, Велика Британія), що займається перетворення класичних автомобілів з ДВЗ у сучасні електромобілі. Компанія пропонує готові рішення для перероблення (вартість від 25 тис. фунтів або близько $35 тис.) на продаж для самостійного встановлення. Проте саме цей проєкт, та ще й створений у стінах Electrogenic, обійшовся замовнику вдвічі дорожче – 54 тис. фунтів або близько $70 тис. Що отримав клієнт за свої гроші?

Перш за все, незмінний дизайн Porsche 356: класичний автомобіль вирізняється лише зарядним портом під традиційним віконцем паливного бака. Також оригінальним залишися і салон: звична панель приладів та навіть важіль трансмісії на місці.

Все тому, що 4-ступенева трансмісія і справді на місці! Але тепер вона працює у парі з електродвигуном потужністю близько 120 к.с., що зайняв місце 1,6-літрового двигуна внутрішнього згорання. І електромотор встановлено за всіма канонами спорткарів Porsche – у задній частині кузову.

Для живлення електроприводу використовується акумулятор місткістю 36 кВт⋅год, для якого знайшли місце вже попереду. Цікаво, що комплекс доопрацювань збільшив вагу автомобіля (напевно, вже краще казати електромобіля) лише на 35 кг – це небагато, адже зазвичай ми звикли до важких електромобілів.

Повних технічних характеристик проєкту Porsche 356 Electrogenic не надано, однак компанія-розробник обіцяє можливість руху до 225 км на одному повному акумуляторі. Одначе тут важливі навіть не технічні характеристики, а чудовий приклад поєднання Porsche 356 та сучасного електроприводу. Ось так електромотори дають «друге дихання» шанованій класиці автомобільного світу.

Більше коментарів!