Землетрус біля Кривого Рога. 3,3 бала за шкалою Ріхтера

Як повідомляє Головний центр спеціального контролю України 21 січня 2022 року біля міста Кривий Ріг стався землетрус магнітудою 3,3 за шкалою Ріхтера.

Джерело землетрусу знаходиться на території Дніпропетровської області в районі м. Кривий Ріг, на глибині 5 км. Згідно з координатами це біля селища Веселий Кут та Глеєватського кар’єра, тому як причину землетрусу не можна виключити обвалювання великої маси породи у кар’єрі.

За класифікацією землетрус відноситься до відчутних, відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення, просто неба – тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи сильніше – на верхніх поверхах.

Найбільш потужні землетруси на території Дніпропетровської області зареєстровано 29 липня 2017 року та 23 червня 2013 року з магнітудами 4,1 та 4,5 відповідно.

Якщо ви відчували землетрус, залиште повідомлення про ваші відчуття за посиланням, це допоможе вченим в уточненні енергетичних параметрів землетрусу.

Більше коментарів!