Як повідомляє Bloomberg, технічний віцепрезидент Шивакумар Венкатараман очолить підрозділ Google Labs, у якому ведеться розробка технологій віртуальної та доповненої реальності. Паралельно з цим він узяв на себе керівництво новим підрозділом, який спеціалізується на блокчейні та інших технологіях розподілених обчислень і зберігання даних нового покоління.

До цього призначення Шивакумар Венкатараман понад десять років пропрацював у сфері пошукової реклами. Новий підрозділ, що спеціалізується на блокчейні та командування яким узяв на себе Венкатараман, поки що відносно невеликий у порівнянні з іншими напрямками діяльності пошукового гіганта.

Google Blockchain

Як зазначає Bloomberg, у цьому напрямку компанія поки що помітно відстає, якщо порівнювати з інвестиціями, виділеними з боку Meta та Twitter. І хоча Google вже пропонує деякі послуги компаніям, які працюють з блокчейном, жодного пов’язаного із цією темою публічного продукту поки що не було анонсовано.

Зрештою, ця робота, швидше, орієнтована не на споживачів, а на дослідження, з інфраструктурними наслідками для систем зберігання даних компанії та мереж, що розрослися. При цьому віцепрезидент компанії з платежів та комерції нещодавно зробив заяву, що компанія приділяє “криптовалюті багато уваги”.

Bloomberg зазначає, що представник компанії відмовився від будь-яких уточнюючих коментарів.