Fenix 7 та Epix – нові спортивні годинники від Garmin

Компанія Garmin пропустила цьогорічну виставку CES, але все ж таки показала нову лінійку спортивних годинників Fenix 7 та представила оновлену модель Epix – преміальний годинник з AMOLED екраном.

Garmin Fenix 7

В серії Fenix ​​7 не відбулося значних змін, вона все ще складається з моделей різних розмірів: 42 мм Fenix ​​7S, 47 мм Fenix ​​7 і 51 мм Fenix ​​7X. Fenix ​​7S і 7 будуть представлені в «звичайних» версіях з армованого полімеру та скла, але є також Solar Editions з сонячною панеллю під екраном і Sapphire Solar Edition з титану та з сапфіровим дисплеєм для додаткової міцності.

Загалом, Garmin додав можливість сонячної зарядки для всіх трьох розмірів. В компанії заявляють, що в порівнянні з Fenix ​​6X Pro, нові годинники отримали на 54% більшу сонячну панель, що має збільшити автономність. Якщо ввімкнено GPS, Garmin каже, що Fenix 7S зможе пропрацювати 90 годин від акумулятора, з сонячною зарядкою 162 години. Так само цифри для Fenix 7 зростають зі 136 годин до 289 годин із сонячною енергією. Для 7X Garmin каже, що користувач отримає 213 годин або 578 годин із сонячною батареєю. Звичайно, це все приблизні оцінки, і те, що можна отримати насправді, буде сильно залежати від індивідуального використання.

Годинники Fenix ​​7 мають підтримку всіх основних супутникових систем, але також додадуть діапазон частот L5 для кращої точності в «складних середовищах GPS». L5 є одним із трьох «модернізованих» GPS-сигналів для цивільного використання, які, за словами уряду США, мають «вищу потужність, більшу пропускну здатність і вдосконалений дизайн сигналу».

Лінійка також вперше отримала сенсорні екрани, але не хвилюйтеся, Garmin не позбавляється від кнопок керування. Ідея полягає в тому, щоб запропонувати кілька способів навігації, наприклад, під час прокручування налаштувань або збільшення на карті GPS.

7X також має новий блискучий світлодіодний ліхтарик з регульованим червоним або білим світлом, щоб допомогти спортсменам, які займаються різними видами спорту, бачити та бути помітними під час нічних занять. Ліхтарик має додатковий режим стробоскопа, який відповідає частоті кроків бігуна. Він буде блимати червоним, коли рука опускається вниз, і білим, коли вона підіймається вгору. Garmin каже, що ця функція працює як головні та задні ліхтарі на автомобілях, щоб інші краще розуміли, в якому напрямку рухається людина.

Для програмного забезпечення Garmin додає інструмент витривалості в реальному часі, щоб допомогти користувачу порівняти потенційну витривалість, яку він матимете при помірній інтенсивності, з витривалістю при поточному рівні зусиль. Компанія також додає нову функцію відображення під назвою Up Ahead, яка повідомляє користувачам місцеперебування станцій допомоги, підйомів на висоту, води та інших цікавих місць на певному курсі.

Garmin Epix

Через сім років після того, як Epix був вперше представлений у 2015 році, Garmin оновлює цю модель. Новий годинник – це в основному все те, що можна отримати від Fenix ​​7 в 47 мм корпусі, але з 1,3-дюймовим сенсорним AMOLED екраном.  Основна відмінність між двома моделями в тому, що Epix не має нового світлодіодного ліхтарика та не підтримує зарядку від сонячної батареї. Що стосується часу автономної роботи, Garmin стверджує, що Epix може працювати до 16 днів на одній зарядці та 6 днів з постійно увімкненим дисплеєм.

Обидві лінійки розумних годинників також підтримують сповіщення зі смартфона, Garmin Pay та прослуховування музики через Spotify в тому числі в офлайн режимі. Вони також оснащені звичайними функціями Garmin для здоров’я, такими як моніторинг серцевого ритму, дихання, відстеження стресу, вік фізичної форми та відстеження сну.

Серія Fenix ​​7 коштує чимало, але цілком нормально для флагманських GPS-годинників Garmin. Хоча це залежить від того, які матеріали та моделі обере покупець, Garmin Fenix ​​7S і 7 починаються в США з $699,99 та доходять до $899,99. Між тим, моделі 7X варіюються від $899,99 до $999,99. Epix має аналогічну ціну, оскільки Garmin вважає його преміальним мультиспортивним GPS-годинником. Він коштує $899,99 за модель зі сталі та $999,99 за моделі з титану білого та чорного кольору.

Більше коментарів!