Tesla ніколи не була пунктуальною в дотриманні термінів виробництва, тому нова затримка амбітного електричного пікапа Cybertruck не викликає подиву. Компанія видалила зі свого веб-сайту графік виробництва електромобіля на 2022 рік.

Коли Cybertruck був анонсований у 2019 році, Tesla пообіцяла, що автомобіль зійде з виробничих конвеєрів наприкінці 2021 року. Потім, у серпні того ж року, повне виробництво було відкладено на 2022 рік. А тепер цей термін також був скасований.

Якщо раніше сторінка замовлення на сайті Tesla Cybertruck раніше повідомляла покупцям: «Ви зможете завершити конфігурацію у 2022 році, ближче до початку виробництва». То тепер з неї прибрали згадку про рік початку виробництва.

Tesla видалила з сайту дату початку виробництва Cybertruck

Багато факторів можуть сприяти затримці. Сюди входять зовнішні проблеми, такі як пандемія та глобальний дефіцит мікросхем (що вплинуло на всіх автовиробників), а також проблеми, пов’язані з Cybertruck. Незвичайний зовнішній вигляд автомобіля викликає суперечки, але він, безумовно, пов’язаний з унікальними проблемами дизайну, як-от проблема створення величезного склоочисника, щоб закрити величезне переднє вікно.

Збільшення виробництва Cybertruck також може бути відносно низьким пріоритетом для Tesla, враховуючи, що його інші транспортні засоби мали декілька фантастичних років. Наприклад, Model 3 став першим електромобілем, який очолив місячні чарти продажів у Європі, тоді як у 2021 році компанія поставила близько 1 мільйона автомобілів — дивовижне збільшення поставок у 2020 році на 87%.

Водночас конкуренти Tesla переходять на ринок електричних пікапів, який може виявитися дуже прибутковим. Ford зобов’язався подвоїти виробництво свого F-150 Lightning, поставки якого почнуться в першій половині 2022 року; динамічний новачок Rivian нарешті почав поставляти свої перші R1T клієнтам; у той час, як такі бренди, як Hummer і Chevy, мають власні електропікапи, заплановані на кінець 2022 і кінець 2023 року відповідно.

Cybertruck від Tesla може дозволити собі трохи затриматися, але компанія ризикує втратити потенційних клієнтів. Однак незабаром ми повинні знати більше про майбутнє автомобіля. Генеральний директор Tesla Ілон Маск пообіцяв поділитися «оновленням дорожньої карти продукту» для Cybertruck під час наступного дзвінка про прибутки Tesla, який заплановано на 26 січня.