КБ «Південне» для армії: баражуючі боєприпаси, електромагнітна зброя проти БПЛА, ЗРК «Кільчень»

Державне підприємство «Конструкторське бюро “Південне”» оприлюднено відео присвячене підсумкам 2021 року, у якому показало деякі системи, що розробляються на замовлення української армії.

По-перше, це перспективні баражуючі боєприпаси та БПЛА, призначені для ураження широкого діапазону цілей з застосуванням сучасної схеми бойового використання. Ці роботи поки що на початковому етапі.

По-друге – генератор імпульсного електромагнітного випромінювання для боротьби з БПЛА, якій може дистанційно «закоротити» системи малих летальних апаратів. Перші польові випробування вітчизняного ЕМІ-генератора вже відбулися. Принаймні з комерційними дронами система вже впорається. Згідно з повідомленням пресслужби КБ «Південне», наразі «триває доопрацювання» конструкції генератора.

По-третє, це ЗРК великої дальності «Кільчень» для якого КБ «Південне» розробляє керовану зенітну ракету, командну машину управління, самохідну пускову установку та радіолокаційний пост супроводу та наведення.

За планом розробника ЗРК «Кільчень» зможе виявляти дозвукові цілі на відстані до 400 км і знищувати їх на відстані до 280 км, надзвукові винищувачі – на дальності близько 130 км, балістичні цілі на відстані до 44 км. Перший прототип нового ЗРК КБ «Південне» обіцяє зібрати за 3 роки, тобто у кінці 2024 р.

Більше коментарів!