PayPal розробляє власну цифрову валюту

Компанія PayPal підтвердила нещодавні чутки, що вона розглядає можливість випуску власної криптовалюти після того, як один з розробників виявив фразу PayPal Coin в коді офіційного застосунку компанії для iOS.

В цьому випадку йдеться про так званий “stablecoin”, цифрову валюту, яка прив’язана до фіксованого обмінного курсу традиційних грошей, або золота. Це забезпечує відносну стабільність та мінімальну волатильність у порівнянні з традиційними криптовалютами, такими як біткоїн.

Ми вивчаємо можливість запуску стейблкоїна. Якщо і коли ми вирішимо продовжити цей проєкт, ми тісно співпрацюватимемо з регуляторами.

Компанія також пояснила, що цей рядок, записаний розробником у мобільному застосунку для iOS, “не має відношення до оголошених планів, а є наслідком хакатону, в ході якого інженери компанії досліджують різні можливості, які ніколи не оприлюднюються”. Стейблкоїн компанії, якщо він зʼявиться, матиме іншу назву, логотип та інші особливості.

Фінансовий сервіс розпочав свої ініціативи в галузі криптовалют два роки тому, представивши послугу, яка дозволяє користувачам купувати, зберігати та продавати Ethereum, Bitcoin Cash та Litecoin безпосередньо зі своїх рахунків PayPal. Вперше сервіс був запущений у США, а влітку 2020 року поширився на Велику Британію.

Більше коментарів!