Sony анонсувала лінійку телевізорів 2022 року: панелі Quantum Dot OLED, “розумна камера” для автоматичного налаштування тощо

На виставці CES 2022 Sony представила модельний ряд 2022 року своїх телевізорів: від конкурентів компанія поміж іншого, вирішила вирізнятися новими “розумними функціями”, а саме вебкамерою Bravia Cam.

Камера буде використовуватись для відеочатів, управління жестами та, головне — для автоматичного налаштування звуку та якості зображення. За її допомогою телевізор зможе самотужки регулювати яскравість, гучність звуку та його баланс, виходячи з розташування глядача перед екраном. Крім того, він зможе приглушувати яскравість, коли в кімнаті нікого немає, або попереджати, якщо діти підійдуть надто близько до телевізора.

Bravia Cam входитиме в комплект флагманських моделей A95K та Z9K, для більш доступних моделей серій A- (OLED TV), Z- (8K), X- (4K) mini-LED та звичайних LCD-телевізорів вона буде пропонуватися як додатковий аксесуар. Спочатку власникам нових телевізорів буде доступний лише відеочат, але згодом, з оновленням прошивки, вони отримають повну функціональність. Sony обіцяє, що для забезпечення конфіденційності камера буде оснащена апаратним вимикачем, а телевізор не зберігатиме приватні дані.

Цікавішим, на нашу думку, є інший анонс: флагманська модель Sony A95K використовуватиме нову панель Quantum Dot OLED — це новинка Samsung, яка поєднує переваги технологій OLED та Quantum Dot. Так, в панелях QD-OLED у якості “базового” пікселя використовується синій OLED, з якого отримують червоний та зелений кольори за допомогою шару квантових точок. Завдяки тому, що вони дуже енергоефективні, під час цієї колірної трансформації не відбувається зменшення яскравості — тож виробнику такої панелі не потрібно додавати білий субпіксель для забезпечення вищої пікової яскравості. Як результат, панелі QD-OLED можуть бути яскравіші, пропонувати ще ширше колірне охоплення та при цьому споживати приблизно стільки ж електроенергії, що й традиційні OLED.

Крім того, у моделей Z9K та X95K обіцяється більш “розумне” підсвічування, що зменшить його витік без зниження яскравості. Також Sony планує тіснішу інтеграцію зі своїми іншими продуктами, зокрема саундбарами та іншою акустикою. А власники ігрових консолей PlayStation 5 можуть розраховувати на автоматичне перемикання відеорежимів та тонального відображення HDR. Серед інших нововведень: перехід на розумний інтерфейс Google TV та оновлені пульти ДК — компактніші та простіші.

Наразі Sony не повідомляє ціни та доступність новинок — ця інформація очікується вже навесні.

Більше коментарів!