Літак здійснив рейс з польського аеропорту Жешув, на його борту знаходилося понад 135 тис. відправлень клієнтів компанії, загальною вагою 65 тонн. Переважно це відправлення, замовлені на маркетплейсах Китаю.

Вантаж вже пройшов розмитнення та відсортований на Центральних сортувальних станціях (ЦСС) “Нової пошти Глобал” у Києві та Львові. Наразі його доставляють всім клієнтам компанії по Україні.

“На початку грудня в нас були затримки міжнародних вантажів, зокрема з Китаю. Це було пов’язано з низкою факторів, серед яких несприятливі погодні умови, невелика кількість доступних вантажних літаків на ринку, відсутність дозволів українським перевізникам від Польщі на переміщення через польсько-український кордон для транзитних вантажів. Проте ми завжди дбаємо про наших клієнтів, тому постійно шукаємо можливості, щоб забезпечити транзит відправлень з нашого хабу у Ризі та доставити їх до України. Тому обрали для доставки вантажний літак «Руслан», що має велику вантажопідйомність, а отже здатен перевезти велику кількість відправлень одночасно. Щоб здійснити цю доставку нам довелося перевезти посилки з Латвії до Польщі автомобільним транспортом, оскільки аеропорт в Ризі не мав технічних можливостей прийняти літак такого розміру”, – говорить Юрій Беневитський, СЕО “Нової пошти Глобал”.

Понад 135 тис. посилок: “Нова пошта Глобал” вперше доставила вантаж в Україну літаком «Руслан»

«Для нашої авіакомпанії перевезення відправлень літаком Ан-124-100 – найбільшим літаком у світі, що випускався серійно, є також незвичним досвідом. Оскільки ці літаки створювались і використовуються, головним чином, для перевезень великогабаритних і надважких вантажів. Літак має обсяг вантажної кабіни близько 700 м3 та вантажопідйомність до 150 тонн. Ми раді співпраці з таким професійним і відповідальним партнером як Нова пошта Глобал і тому, що в період щільної завантаженості нашого флоту нам вдалося допомогти у доставці відправлень до України для наших співвітчизників напередодні Різдвяних і новорічних свят», – коментує Андрій Благовісний, комерційний директор авіакомпанії ДП «Антонов».

Крім того, Нова пошта Глобал двічі на день виконує рейси з Риги літаком АН-26, щоб доставити всі відправлення згідно звичайного графіку.