Компанія Київстар отримала швидкість мобільного 4G-інтернету понад 1,1 Гбіт/с

Компанія Київстар повідомила, що разом з технологічним партнером Huawei їм вдалося встановили рекорд швидкості 4G-інтернету у власній мережі – понад 1,1 Гбіт/с. Це стало можливим завдяки технології MIMO4x4 та агрегації частот (Carrier Aggregation) – одночасному використанню частот 1800 МГц, 2100 МГц та 2600 МГц.

Київстар ще з 2018 року використовує агрегацію частот 1800 МГц та 2600 МГц для досягнення високої швидкості передачі даних та більшої ємності мережі. Частоти 2100 МГц для 4G можуть значно поліпшити ці показники.

«Розвиток 4G – це не лише розширення покриття. Він має великий технологічний потенціал, пов’язаний з впровадженням Massive MIMO, VoLTE тощо. Сьогодні в лабораторних умовах ми досягли швидкості понад 1 Гбіт/с. У звичайних умовах для абонентів це значить збільшення швидкості у середньому на 5-10 Мбіт/с», – прокоментував Володимир Лутченко, технічний директор Київстар.

Обладнання, на якому був встановлений рекорд – ультраширокосмуговий радіомодуль Huawei, який підтримує одночасну роботу трьох радіочастотних діапазонів, дозволяє використовувати широку смугу частот і всі технології радіодоступу та зменшує споживання енергії також приблизно на 30%.

Більше коментарів!