Рік добігає кінця й це традиційний час підведення різних підсумків. Та не завжди це досягнення та рекорди, але й поразки та невдачі. Одним з таких вийшов рейтинг найгірших ігор по версії Metacritic.

Підбірка складається лише з цьогорічних ігор різних платформ та базується на відгуках професійних оглядачів. Якщо одна гра була низько оцінена на різних платформах, то за основу береться найнижчий бал.

Очолити список цього року «випала честь» футбольному симулятору eFootball 2022 від Konami. Одна з колись найкращих тематичних ігор на цей раз отримала 25 балів зі 100 можливих, а критики та гравці скаржилися на бентежну та смішну графіку, непослідовний та млявий геймплей, а також сильний брак контенту. На якийсь час гра навіть стала найнижче оціненою в Steam.

Друга позиція дісталась 3D-платформеру Balan Wonderworld з оцінкою в 36 балів. «Одна справа бути ретро-стилізованим платформером, в чому може бути своя привабливість, але зовсім інша, коли гра наче розроблена в минулому десятилітті» — написано в релізі. Також грі не допомогли дивна механіка зміни костюмів персонажів, занадто спрощене керування та незрозуміла історія.

На третій сходинці антирейтингу знаходиться Werewolf: The Apocalypse – Earthblood, де герой — незадоволений викидами перевертень, що намагається помстися нафтопереробній компанії. Не дивлячись на непогане враження від презентації гри на E3 декілька років тому, її рейтинг склав 42 бали через повторюваність, поверхневу історію та застарілий геймплей.

Цілком рейтинг виглядає наступним чином:

  1. eFootball 2022 (PC), 25
  2. Balan Wonderworld (Switch), 36
  3. Werewolf: The Apocalypse – Earthblood (PS4), 42
  4. Taxi Chaos (PS4), 42
  5. Of Bird and Cage (PC), 44
  6. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (Switch), 47
  7. I Saw Black Clouds (PS4), 48
  8. Arkham Horror: Mother’s Embrace (PC), 48
  9. Demon Skin (PC), 48
  10. Necromunda: Hired Gun (PC), 49