«єПідтримка» тепер для всіх – виплату 1000 грн вакцинованим запустили офіційно

Як повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, проєкт «єПідтримка» в додатку «Дія» сьогодні було запущено офіційно. Щоб отримати 1 000 грн, потрібно бути повністю вакцинованим та мати «зелений» COVID-сертифікат у застосунку «Дія». А також бути громадянином України віком від 18 років. Для отримання виплати у 2021 році необхідно подати заявку з 19 до 29 грудня.

Тиждень тому Мінцифра запустила пілот послуги, на який зареєструвалися понад 4,5 млн українців, а в банках відкрили вже 4,1 млн спеціальних карток. 2,7 млн українців вже подали свої заявки на виплати.

Як отримати 1000 грн за вакцинацію в «єПідтримка»:

• Оформити спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків партнерів. Онлайн або офлайн;
• Завантажити додаток «Дія» та авторизуватися в ньому;
• Мати «зелений» COVID-сертифікат в застосунку «Дія»;
• Зайти у розділ «Послуги» та вибрати «єПідтримку»;
• Вибрати для виплати картку «єПідтримка» та очікувати надходження коштів.

Гроші можна витратити на книжки, спортзал, квитки у кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України. Ми раніше вже писали, що вакциновані українці «поклали» декілька книжкових інтернет-магазинів.

Гроші держава надає лише на 4 місяці. Якщо за цей час громадянин їх не витратить, то рахунок закриють. Розплачуватися можна буде онлайн і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть її під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрям її бізнесу. У разі оплати карткою «єПідтримка» він має збігтися з одним із кодів, вказаних у постанові.

Витратити гроші ті на категорії товарів та послуг, яких немає в переліку, переказати їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо. Програма реалізується виключно в застосунку «Дія». Федоров закликає не вестися на пропозиції шахраїв, та зазначає, що кіберполіція відстежуватиме всі підозрілі ситуації та виплати.

Більше коментарів!