Офлайн-експозиція національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», розташованого на вул. Лаврська, 19 у місті Києві, перебуває наразі на реконструкції, але ви все одно можете відвідати музей у його новому онлайн-представництві.

10 грудня 2021 р. Музей Івана Гончара спільно з Українським культурним фондом та благодійним фондом Zagoriy Foundation презентували новий сайт музею.

І хоч ще далеко не всі сторінки сайту працюють як треба, на ньому можна побачити, здається, більше експонатів, ніж було у залах на вул. Лаврській – оцифровано близько 1500 найкращих та найбільш цінних артефактів зі збірки музею. Тут є народне примітивне малярство, одяг, світлини, рушники, кераміка, іконопис, музичні інструменти, писанки, вироби з дерева та багато іншого.

Київський Музей Івана Гончара презентував новий сайт та онлайн-колекцію експонатів, включаючи старовинне українське вбрання у форматі 360-градусних панорам

Ще одна прикраса нового сайту – 360-градусні панорами старовинного українського вбрання з різних регіонів країни. Наразі у цьому розділі 20 зразків буденного та святкового чоловічого та жіночого вбрання. Радимо подивитися.