Марк Гурман каже, що наступного року можна очікувати нові Mac з процесорами M2

Перехід компанії Apple на нові ARM-процесори власного виробництва розпочався трохи більше року тому. З того моменту вийшли MacBook Air, MacBook Pro та Mac mini з такими чіпами. Але не всі комп’ютери купертинців отримали їх, тому повністю відмовитись від процесорів Intel компанії ще не вдалося і вони досі є у продажу (наприклад, iMac).

Як повідомляє відомий інсайдер з Bloomberg Марк Гурман, наступного року відмова від Intel стане ширшою. Оновлення стосуватиметься десктопів iMac та Mac mini, заразом з редизайном ноутбуків MacBook Air та новими моделями MacBook Pro. Такі можуть бути оснащені процесорами Apple M2.

«Старші» комплектації комп’ютерів залишаться з нещодавно представленими M1 Pro та M1 Max, а «початкові» комплектації отримають оновлені M2, які мають замінити тогорічних моделі з M1. За даними Гурмана, це план компанії на 2022 рік.

Таким чином майже всі моделі комп’ютерів Apple позбудуться процесорів Intel. Тим часом залишається невідомою доля найпотужніших та найдорожчих десктопів виробника — Mac Pro. Для них ще немає запропонованої ARM-альтернативи процесорам Intel Xeon W.

Більше коментарів!