Apple досі планує випустити аналог AirPower та працює над справжньою безпровідною зарядкою

Безпровідний зарядний пристрій AirPower, який би мав одночасно заряджати iPhone, Apple Watch та AirPods, став однією з найбільших невдач компанії за останні декілька років. Він спочатку був анонсований, а потім тихо прибраний з сайту Apple. Проте, як повідомляє аналітик Bloomberg Марк Гурман в останньому випуску свого інформаційного бюлетеня Power On, компанія не відмовилася від планів створити такий багатофункціональний зарядний пристрій.

Більше того, вона розробляє технологію бездротової зарядки на короткі та великі відстані для своєї ідеї майбутнього, де всі основні пристрої «можуть заряджати один одного». Ця нова розробка, за даними Гурмана, має стати справжньою бездротовою зарядкою, на відміну від технології індуктивної «бездротової» зарядки, доступної сьогодні, при якій пристрій має торкатися поверхні зарядної станції.

Гурман також каже, що, на його думку Apple, «уявляє собі майбутнє», де кожен з її основних продуктів може заряджати один одного. Наприклад, iPhone з часом може заряджати AirPods або Apple Watch. Це схоже на те, як сьогодні деякі Android-флагмани можуть заряджати аксесуари за рахунок зворотної індукційної зарядки. За чутками, Apple і сама працювала над імплементацією цієї технології в iPhone ще з 2017 року, проте вона так і не була реалізована. Можливо, нова розробка компанії дозволить нарешті додати цю функціональність в її нові смартфони.

Це вже не перший раз, коли Bloomberg повідомляє про роботу Apple над рішенням для індуктивної зарядки. Ще в червні видання розповідало, що Apple розробляє зарядний килимок для багатьох пристроїв, як свого роду реінкарнацію невдалого експерименту AirPower. Він має відрізнятися від існуючого MagSafe Duo, який насправді є лише окремими зарядними пристроями для iPhone та Apple Watch, з’єднаними разом.

Більше коментарів!