Прописка онлайн: в Дія стартує бета-тестування декларування місця проживання

5 листопада Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт, який дає змогу реалізувати держпослугу прописка онлайн. Завдяки цьому замість того, щоб йти у ЦНАП із документами або власником житла для реєстрації місця проживання, а також до військкомату — треба лише підтвердити згоду онлайн. У зв’язку з цим з 1 грудня на порталі Дія стартує бета-тестування декларування місця проживання онлайн.

Що потрібно для участі в тестуванні:

  • податковий номер заявника та власників/співвласників житла;
  • КЕП заявника та власників/співвласників житла;
  • право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості (з 2013 року)
  • Перевірити це та інформацію про співвласників можна тут;
  • заявник має бути старше 14 років.

Раніше послуга була доступна тільки в 7 містах, а зараз масштабується майже на всю країну. Зазначимо, що для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона зазначена послуга буде доступна трохи згодом.

Долучитися до бета-тестування декларування місця проживання можна за цим посиланням, треба лише заповнити анкету з 4 пунктів.

Як зазначають в Мінцфрі, зміна місця проживання — одна з найпопулярніших та найскладніших в отриманні держпослуг. Кожен третій українець живе не за місцем реєстрації, а більше мільйона людей живуть без реєстрації взагалі. Щоб повідомити державі, де ви живете зараз, необхідно відстояти кілька черг та зібрати чимало паперових документів, але у відомстві обіцяють, що тепер це зміниться.

Більше коментарів!