Трейлер серіалу «Навколо світу за 80 днів» / Around the World in 80 Days: без містера Фікса, але з міс Фікс

Канал PBS презентував новий трейлер серіалу «Навколо світу за 80 днів» / Around the World in 80 Days, що почне транслюватися в рамках антології Masterpiece на PBS з 2 січня 2022 р. Це нова адаптація славетного роману Жуля Верна, що був виданий у 1873 році.

Роль ексцентричного есквайра-філантропа Філеаса Фоґґа, який заклався зі своїми товаришами з Реформ-клубу що зуміє об’їхати навколо світу за мінімальний можливий час, 80 днів, у новій екранізації зіграє актор Девід Теннант, знайомий глядачам за серіалами «Доктор Хто» / Doctor Who, «Бродчорч» / Broadchurch, «Джессіка Джонс» / Jessica Jones та «Добрі передвісники» / Good Omens. Його слугу та товариша по подорожі Паспарту зіграє темношкірий актор Ібрагім Кома. А ось детектива містера Фікса у серіалі не буде, його місце зайняла молода амбітна журналістка Ебігейл «Фікс» Фортескью, донька медіамагната, яка прагне набути самостійності. Ця роль дісталася німецькій актрисі Леоні Бенеш, яка знімалася у серіалах «Вавилон – Берлін» / Babylon Berlin та «Корона» / The Crown. Якщо саме Ебігейл за таким розкладом стає романтичним інтересом Філеаса Фоґґа, не зовсім зрозуміло що робити з індіанкою Аудою, яку Фоґґ та Паспарту врятували в оригінальному романі.

В будь-якому разі скоро ми дізнаємося подробиці, «Навколо світу за 80 днів» / Around the World in 80 Days вийде вже на початку наступного року. У сезоні буде 8 епізодів, і, здається, продовження тут не передбачене.

Роман «Навколо світу за вісімдесят днів» екранізувався вже багато разів. Глядачі старшого покоління повинні добре пам’ятати мультсеріал 1972 р. від NBC, а гравці – пригодницьку гру 80 Days (2005) від київської студії Frogwares.

Більше коментарів!