До Олімпійських ігор 2024 року у Парижі створять два маршрути електричних аеротаксі

В найближчі місяці Франція розпочне тестування електричних повітряних таксі за межами Парижа з метою створення до літніх Олімпійських ігор 2024 року двох виділених маршрутів для перевезення пасажирів.

Один маршрут аеротаксі з’єднає аеропорти Париж-Шарль-де-Голль та Ле-Бурже, інший – два передмістя на південному заході французької столиці, про це йдеться у заяві Aeroports de Paris.

У тестових польотах під керуванням Управління цивільної авіації Франції приймуть участь аеротаксі компаній Volocopter GmbH, Airbus SE, Vertical Aerospace Group Ltd, Lilium NV та Joby Aviation. Ще декілька виробників приєднається до проєкту пізніше.

До розробки невеликих міських апаратів eVTOL (electric vertical takeoff and landing), які будуть використовуватися в якості пасажирських та вантажних аеротаксі, долучилися зараз багато амбіційних стартапів разом з відомими аеро- та автовиробниками на кшталт Airbus, Boeing, Embraer, Honda, Toyota, Hyundai та інші. Підтримку деяким компаніям надає навіть NASA.

Цікаво, що нещодавно аеротаксі Volocopter з’явилося у безкоштовному оновленні Microsoft Flight Simulator. Більш того, у трейлері гри Volocopter був продемонстрований саме в польотах над Парижем.

 

Більше коментарів!