Apple vs Samsung vs Xiaomi. Смартфонами яких брендів користуються українці

Сервіс StatCounter справжнє невичерпне джерело цікавої інформації про відвідувачів сайтів – версіях браузерів які вони використовують, роздільної здатності екранів, а також виробниках приладів, з яких мешканці планети Земля, чи якогось регіону або навіть конкретної країни, виходять в інтернет.

Statcounter обробляє анонімну інформацію з більш ніж 2 млн сайтів, на яких встановлено їх код. Мова йдеться про перегляди більш ніж 16,3 млрд сторінок. Так на США за даними 2015 р. припадало понад 2,7 млрд сторінок, на Індію – 1,8 млрд, на Україну – майже 34 млн сторінок. Це досить великі цифри, що дозволяють робити різноманітні вибірки. Наприклад, подивитися смартфонами яких марок користуються українці та як уподобання наших співвітчизників відрізняються від загальносвітових. Візьміть до уваги, що це не інформація про продажі, це данні зібрані з відвідувачів сайтів, тобто це така собі база «інстальованих» пристроїв, старих та нових смартфонів, які знаходяться на руках.

Що ж, за 12 останніх місяців картина вподобань українців суттєвим чином не змінилася. У трійці лідерів ті самі – Apple, Samsung та Xiaomi. На листопад 2021 р. на першому місці Xiaomi, цим брендом за даними сервіса користуються 31,16% українців. Другий рядок за Samsung – 26,92%. Завершує трійку Apple – 19,26%. Четвертим з великим відривом йде Huawei – 7,45%, до того ж його доля поступово падає протягом року і усі ми знаємо чому саме. OPPO, Meizu, realme та інші бренди далеко позаду.

Цікаво, що статистика по користувачам з усього світу не дуже відрізняється від української. Ті самі назви, інше співвідношення. Перше місце з показником 28,21% за Apple, друге за Samsung – 27,06%, а ось Xiaomi треті – 11,4%. Huawei знову четвертий, майже з тим самим відсотком – 7,64%, тренд теж негативний. Цікаво, що завдяки Китаю та країнам Південної Азії відсоток ринку у брендів з Піднебесної на кшталт OPPO, vivo та realme значно вище.

Так, ми розуміємо, що активність користувачів на різних платформах різна, зазвичай власники смартфонів Apple відвідують більше веб-сторінок, ніж власники Android-смартфонів. Це пов’язано з великою кількість недорогих пристроїв, що купують представникам старшого покоління, які зазвичай відвідують менше сайтів. До того ж, статистика буде відрізнятися для різних сайтів, данні по «Межі» будуть інші ніж, скажімо, по Rozetka. Але враховуючи масштаб вибірки данні StatCounter можна вважати більш-менш вірними.

Більше коментарів!